Rabu, 1 April 2009

Spicy Cuttle Fish

SPICY CUTTLEFISH

Bahan-bahan (1) :

1/2 lb. (225g) sotong vgetarian

Bahan-bahan (2):

Lobak merah (dipotong dadu 1 cm panjang)
Cili hijau
1 tangkai cili kering (dihiris)
Jagung muda dan biji gajus

Bahan-bahan (3) :

1/4 sudu garam
2 sudu gula
2 sudu tepung jagung
1 sudu cuka
1 1/2 sudu sos soya
3 sudu air

Cara-cara membuatnya :

Panaskan 3 sudu minyak dan gorengkan bahan-bahan (2) hingga naik bau. Masukkan sotong vegetarian dan kacau. Akhir sekali masukkan bahan-bahan (3). Sebelum diangkat, masukkan biji gajus dan kacau sebentar hingga sebati.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Orang buat resepi, aku pun cuba. Orang ada blog aku pun nak sama. Lepas tu orang pandai memasak aku pandai makan aje.
Anyway blog ini aku titipkan istimewa untuk bondaku Rokiah Che Mahmood yang banyak mengajar aku dunia kehidupan wanita. Terima kasih ma atas ilmu masakan yang ma bagi. Walaupun aku tidak seteror ma dalam bab masakan tapi setakat goreng telur mata kerbau taulah sikit-sikit waaupun kerap kali pecah... Maklumlah aku sibuk sebagai wanita berkerjaya dan juga pelajar..Sampaikan dapur aku sendiri jarang berasap..Hobi aku kumpul resepi aje..
Terima kasih juga kat blogger yang sudi emailkan resepi kat aku. Terima kasih juga terutama kak chef norzai yang sudi izinkan aku copy paste dari laman beliau.