bersarang semut la kita hari nie....
resepi yang senang... guna cawan saja n tak payah sejukkan doh dalam peti.., lepas uli boleh terus parut....,
resepi biskut sarang semut
bahan2
250gram buttercup(suhu bilik)
1cawan gula halus
(mixer 2 bahan nie hingga putih)
3cawan tepung gandum
1cawan tepung jagung
1cawan tepung kastard
(ayak 3 tepung nie)
1 penutup esen vanila
1 biji kuning telur
papercup
coklat rice
penyagat cheese yg paling halus
cara2
dah mixer putih gula n butter masukkan kuning telur Dan esen vanila. mixer lagi hingga sebati.
masukkan bahan ayak Dan uli hingga tak melekat Kat tangan.
kepalkan adunan menjadi doh kecik dan terus sagat dalam mangkuk laen.
sudukan adunan dalam papercup Dan tabur coklat rice
bakar pada suhu 180celcius 20min atau mengikut oven masing2
Tiada ulasan:
Catat Ulasan