Selasa, 14 Jun 2016

Biskut suji

Untuk ibu² yg x tau nk buat kuih apa raya ini.nah akk tolong bgi resepi² bgi memudahkn semua.....

Resepi Biskut suji Arab

Bahan-bahan :

2 cawan tepung gandum ( saya guna tepung jenis halus)
1 cawan gula halus
1 cawan minyak ghee@ sapi

Cara penyediaan

1. Satukan tepung dan gula.

2. Kemudian masukkan minyak ghee sedikit2 sehingga adunan boleh di uli atau dibentuk.

3. Bentukkan bulat dan susun dalam tray pembakar.

4. Jika suka boleh hiaskan dengan ceri merah di tengah2nya.

5. Bakar selama 25-30 minit dalam suhu 170 darjah C.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Orang buat resepi, aku pun cuba. Orang ada blog aku pun nak sama. Lepas tu orang pandai memasak aku pandai makan aje.
Anyway blog ini aku titipkan istimewa untuk bondaku Rokiah Che Mahmood yang banyak mengajar aku dunia kehidupan wanita. Terima kasih ma atas ilmu masakan yang ma bagi. Walaupun aku tidak seteror ma dalam bab masakan tapi setakat goreng telur mata kerbau taulah sikit-sikit waaupun kerap kali pecah... Maklumlah aku sibuk sebagai wanita berkerjaya dan juga pelajar..Sampaikan dapur aku sendiri jarang berasap..Hobi aku kumpul resepi aje..
Terima kasih juga kat blogger yang sudi emailkan resepi kat aku. Terima kasih juga terutama kak chef norzai yang sudi izinkan aku copy paste dari laman beliau.