Selasa, 14 Jun 2016

Pie tee

Assalamualaikum...
Hari ni sy nk kongsi resepi jualan saya setiap hari dlm bulan Ramadhan ni...

#PIE_TEE

BAHAN-BAHAN UTK 50 PCS MANGKUK PIE TEE
90GRAM TEPUNG BERAS
25GRAM TEPUNG JAGUNG
25GRAM TEPUNG GANDUM
1 BIJI TELUR
SEDIKIT GARAM
CARANYA BANCUH SEMUA BAHAN DGH 175ML AIR.TAPIS ADUNAN UNTUK HASIL YG CANTIK...APA YG PENTING MESTI ADA ACUAN PIE TEE...

UNTUK INTI PIE TEE
Tumbuk bawang putih dgn udang kering..tumis sehingga naik bau... Gaulkan dgn sayur-sayuran kesukaan anda seperti carrot,timun,sengkuang,kobis dan perasakan dgn garam & serbuk lada sulah...lebihan air dlm sayur blh buang nnt mangkuk pie tee cpt lemau dan x rangup lg...
Isikan ke dlm mangkuk pie tee taburkan bawang goreng...
Kalau x nk tumis pun x pe....boleh sagat je sayur2 mcm inti tauhu sumbat..mkn dgn sos ...sedap...
SELAMAT MENCUBA YE...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Orang buat resepi, aku pun cuba. Orang ada blog aku pun nak sama. Lepas tu orang pandai memasak aku pandai makan aje.
Anyway blog ini aku titipkan istimewa untuk bondaku Rokiah Che Mahmood yang banyak mengajar aku dunia kehidupan wanita. Terima kasih ma atas ilmu masakan yang ma bagi. Walaupun aku tidak seteror ma dalam bab masakan tapi setakat goreng telur mata kerbau taulah sikit-sikit waaupun kerap kali pecah... Maklumlah aku sibuk sebagai wanita berkerjaya dan juga pelajar..Sampaikan dapur aku sendiri jarang berasap..Hobi aku kumpul resepi aje..
Terima kasih juga kat blogger yang sudi emailkan resepi kat aku. Terima kasih juga terutama kak chef norzai yang sudi izinkan aku copy paste dari laman beliau.